Avfallshus

Skal du bygge avfallshus eller platting til stativene dine?

Her er gode råd som du bør følge, slik at både du og våre renovatører blir fornøyde!

Bygg stort nok til at du har plass til flere eller større dunker. Avfallshentingen kan endre seg, slik at vi skal hente flere avfallstyper i framtida. Mange har i perioder behov for en bleiedunk.

Om du velger å ha tak og sokkel på avfallshuset er det en fordel. Da unngår du både snømåking av stativene/dunkene på vinteren, og gressklipping rundt og under de om sommeren.
Anbefalt takhøyde er minimum 2 meter.

Selv om det er tak på avfallshuset, er det viktig at du holder fronten fri for snø og ugress så renovatørene lett kommer til.

 

Hjulbeholdere

Om du har hjulbeholdere bør sokkelen/plattingen være plant med bakken, slik at hjulbeholderne er lett å trille ut og inn. Når renovatørene skal tømme hjulbeholderne som er tunge og fulle med avfall, kan de falle ned fra kanten og ødelegge hjulene.

Hjulbeholderne skal stå med håndtaket ut, slik at renovatørene lett får vippet dunkene opp på hjulene og trillet disse til bilen for tømming. Om de står andre veien er de tunge å få snudd, spesielt hvis det er dårlig plass og dunkene står tett.  

En god løsning kan være å ha åpning på begge sidene, slik at du lett kan kaste avfallet ditt i hjulbeholderne. Husk at avfallshus må være høyt nok til at lokket kan åpnes helt.

 

Platting

Om du ikke ønsker, eller har behov for et avfallshus med tak, kan en platting være god nok. Da er det viktig at du måker snø om vinteren, og holder alt ugress og kvister borte fra stativene så våre renovatører lett får tak i avfallet ditt.

 

Vind og dyr

Hvis det er mye vind eller ubudne gjester der du bor, kan sekkestativene skrues fast i plattingen. Om det er behov for å feste lokket på stativene, anbefaler vi en festeanordning som lett kan hektes av og er enkel å betjene når renovatørene skal hente avfall. De kan festes med en stropp eller lignende, ikke med stein eller andre tunge gjenstander.

 

Hvis du har spørsmål, er det bare å ta kontakt med oss!

Vi hjelper deg gjerne med planlegging!